Franz Josef Glacier
Door: Mirjam
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
13 April 2009 | Nieuw Zeeland, Franz Josef
Hoi Luitjes,
Weer tijd voor een up-date.Vorige week zijn we beide aangekomen op Christchurch. Na wat vertraging in Auckland kon de reis toch beginnen. In de middag hebben we een beetje het historisch centrum van Christchurch bezocht, de Cathedral Square. De volgende dag hebben we eerst onze gepimpte campervan opgehaald. Hierna hebben we onze spullen ingeladen en zijn we een paar dagen in Christchurch gebleven. In Christchurch heb je een oud trammetje rondrijden.
Tevens hebben we ook de Christchurch Gondola bezocht. Hier heb je een prachtig uitzicht over Christchurch. In de buurt van de kabelbaan liggen de Port Hills. Hier hebben we een wandeling gemaakt en dit was weer adembenemend mooi.
Na Christchurch te hebben verlaten zijn we richting de Hanmer Springs vertrokken. Tijdens het avondeten was het aan het regenen. Wanneer de regen gestopt was konden we een “plaspauze” houden. Het bleek niet meer te regenen maar te sneeuwen!!!!
In de ochtend hebben we genoten van de hot water pools met een temperatuur variërend van 30 tot 40 graden. In de middag zijn we vertrokken naar Kaikoura. Hier hebben we een kolonie zeehonden gespot.
We hebben ook een tour geboekt om walvissen te spotten op zee. De zee was erg ruig en dit leidde ertoe dat Henri meer in het zakje heeft gekeken dan van de prachtige omgeving kon genieten. Tot overmaat van ramp hebben ze geen walvissen kunnen traceren. Gelukkig kwamen we op de terugweg een groep zeehonden en een groep Hector dolfijnen tegen wat zeker de moeite waard was.
Tevens hebben we ook een goud mijn zoekers stadje bezocht, Shantytown, waar ze in de 19e eeuw goud dolven. Hier hebben we ons goud gevonden.
Hierna hebben we onze weg vervolgd naar Hokitika Gorge. Dit is een prachtige vallei.
Vervolgens zijn we richting Pukekura gereden voor een overnachting. Dit dorpje staat te koop voor maar liefst NZ$ 800.000,- en er wonen momenteel twee mensen. Voor de rest is hier een nostalgische pub en camping te vinden. De avond hebben we doorgebracht met jagers onder het genot van knakworstjes!!! Jammie!
Momenteel zijn we in de Franz Josef Glacier.(Gletsjer) We gaan zo dadelijk een wandeling maken over de Fox Glacier onder begeleiding van een gids.
Nog bedankt voor jullie berichtjes en we wensen jullie nog een fijne Paasdagen!!
Kusje
Kusje
12 April 2009 - 22:47
Thijs:
Hallo Mirjam en Henry,
Leuk berichtje en mooie foto's. Henry durft wel zeg zomaar het touwtje voorbij gaan om bij die mooie op gevaar duidende bortjes te poseren.
Groeten,
Thijs en veel plezier -
13 April 2009 - 07:57
Michiel:
Hey Mirjam en Henry,
ik kan er niet meer tegen... zit ik hier te 'ploeteren' om mijn project af te ronden, krijg ik weer prachtige foto's te zien. ;)
geniet er van!
greetz Michiel -
13 April 2009 - 08:51
Jolanda:
Wow wat een mooie foto's weer!
Groeten, Jolanda en pa en ma